Kwaliteit leveren betekent niet altijd dat je met spiksplinternieuwe materialen hoeft te werken. Dat bewezen we wederom bij deze klant, waarvoor we een compleet magazijn mochten inrichten! We realiseerden een complete magazijninrichten met gebruikte palletstellingen van het merk Stow: één van de merken waarvan we vaker gebruikte partijen binnenkrijgen. In de nieuwe setting kan onze klant maar liefst 1200 europallets plaatsen met een gewicht tot wel 1200 kg per pallet. En daar zijn we blij mee!

Over deze palletstellingen

Omdat we de perfecte opstellingen voor dit bedrijf konden opbouwen uit gebruikte palletstellingen van Stow, konden we een mooie kostenbesparing voor ze realiseren. Wist je dat gebruikte palletstellingen soms wel 50% voordeliger zijn dan nieuwe palletstellingen? Door een combinatie te maken van enkele en dubbele stellingen, hebben we iedere vierkante meter in dit magazijn slim benut. En kan de heftruck makkelijk alle palletplaatsen bereiken!

De palletstellingen die we voor dit magazijn leverden hebben de volgende kenmerken:

  • Staanders 650 x 110 cm (blauw)
  • Liggers 270 cm (blauw)
  • 4 liggerparen per sectie
  • Plaats voor 1200 120×80 cm pallets (europallets)
  • Draagvermogen 1200 kg per pallet
  • Alle staanders voorzien van aanrijbeveiliging

De opstelling in dit magazijn is als volgt:

  • 2 enkele rijen met 8 secties van 270 cm
  • 4 dubbele rijen met 8 secties van 270 cm

De voordelen van palletstellingen

Werk je zelf ook regelmatig met pallets in jouw voorraad en wil je ze praktisch opbergen? Kan je in jouw magazijn gemakkelijk de hoogte in? Dan zijn palletstellingen dé uitkomst. Deze stalen reuzen geven je oersterke, makkelijk bereikbare opbergruimte. Met een heftruck of stapelaar zet je al je pallets netjes op de liggers en pak je ze er weer bij zodra ze benodigd zijn. De stalen staanders en liggers kunnen aardig wat gewicht aan, afhankelijk van de kwaliteit en de onderlinge afstand. En wil je andere materialen op kunnen bergen in de stellingen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden van draadroosters!

Bekijk onze palletstellingen

Compleet met aanrijbeveiliging

In dit project zie je hoe aanrijbeveiliging integraal onderdeel is van al onze projecten. Zowel op de kopse kanten als op de tussenliggende staanders is aanrijbeveiliging aangebracht, die goed in het oog springt door de felle kleur. In overleg met jou verkennen we graag de plekken waar heftrucks en stapelaars het meest in contact komen met de stellingen. Door daar aanrijbeveiliging aan te brengen, zorg je ervoor dat je palletstellingen in de beste staat blijven en dat je chauffeurs onbezorgd hun werk kunnen doen.

Aanrijbeveiliging en andere accessoires

Alles voor een efficiënt ingericht magazijn

Ben je met palletstellingen niet echt geholpen? Ook als je andere opslagmogelijkheden nodig hebt, ben je bij Magazijnstellingen.nl aan het juiste adres. Bekijk bijvoorbeeld onze bandenstellingen, grootvakstellingen en legbordstellingen. Of sluiten draagarmstellingen toch beter aan bij jouw wensen? Voor ieder magazijn hebben wij de juiste stellingen op maat!

Meer hulp en tips

Weten hoe je jouw magazijn zo efficiënt mogelijk inricht? Daar helpen we je graag bij. Lees bijvoorbeeld onze blog ‘In 4 stappen je magazijn inrichten’. Vol handige tips en praktische adviezen! En heb je liever persoonlijk advies? Dan staan onze specialisten voor je klaar. Met onze jaren ervaring in het vak hebben we altijd de juiste oplossing voor jou!

Neem contact op